Vårkafé, 2010
Sammanträdet, 2010
Jazz i FrölundaJazz i Frölunda, 2010
Kvinna med barnvagn, 2009
Festen, 2009 (detalj)
HåkanI Azaleadalen, Slottsskogen

När jag flyttade...

till Göteborg tog jag tag i målandet på ett större allvar. Att fantasifullt skildra stadslivet blev ett sätt att förankra mig i min nya stad, från Järntorget har jag ett flertal målningar.

Nu försöker jag också leva ut den frihet jag funnit i målandet och den spontanitet i tecknandet som jag lärt mig. När jag börjar måla vet jag sällan vad det ska bli. Jag lägger på färg och något växer fram. Jag kan travestera Gunnar Ekelöf som sa att han skrev för att se vad han skrev. Jag målar för att se vad jag målar.

Ofta fastnar jag...

för människor, ensamma eller i relationer. Har dessa med mej att göra? Vill dom säga mej något? Vad säger dom till varandra? Vad tänker dom? Vem har övertaget? Vem är utsatt och i så fall varför? Ja, så kan jag fråga mina figurer.

Jag kan inte komma ifrån att jag har en konflikt inom mig, ska jag skildra de problem som vi människor ställer till med, vilket kan ge min konst en slags mening, eller ska jag måla för att göra mig själv och i bästa fall andra glada? Samtalet har blivit viktigt för mej, att lyssna och respektera varandras åsikter och olikheter kan vara ett sätt att visa kärlek.

Natur blir det inte så mycket då jag numer målar i ateljé.

Höst

När det gäller sättet att måla söker jag barnets hämningsfria spontanitet parad med den vuxnes erfarenheter. Då passar akryl bäst, det går lätt och snabbt att ändra, måla över.
Jag gillar att dansa och spela bordtennis och att uttrycka detta i mina målningar.
Mina senaste målningar har handlat om musik. Underbart att lyssna till improvisationsjazz och samtidigt göra sig fri med pensel och färg.

jazz i Frölunda